Seoul Opera House

Our masterplan for the creation a new cultural centre on Nodeul Island in Seoul, South Korea, divides the raised part of the Island into three distinct zones - a natural landscape, on the noisier downstream half of the overall site; a man-made theatrical landscape upstream; and an arrival area between the two.

A grid of trees forming a canopy with richly textured gardens and paths creates the natural landscape, an area of recreation and access to the performance spaces. Together with the car park, this forms an acoustic barrier shielding the performance areas from much of the surrounding noise. The car park structure forms a proscenium arch through which the patrons must pass on their way to the artificial world of music and theatre, replacing their experiences of ‘real life’ and ‘city’ with ‘fantasy’ and ‘performance’.