Ellerby Street

This Victorian terraced house has been opened out to create a large open plan living space on the Ground Floor linking drawing room, kitchen, family room and dining space.

A toplit staircase in the centre of the house descends to a new basement level with dramatic courtyards at the front and rear. The basement has a spare bedroom, large children's playroom, study, wine cellar and utility space.

The playroom opens into a rear courtyard to reveal double height glazing with a glass bridge above and staircase up to the garden level.

The upper floors have been completely reworked to provide bedrooms for the owners and their guests on the first floor, and children on the second floor. The house is characterised by dramatic natural light entering each room from two directions with large rooflights and floor to ceiling glazing onto the garden.