Föhn
Exhibition at the Chelsea Space,
curated by Rob Wilson.
16 September - 22 October

An exhibition inspired by the story of one man's obsessive construction of a utopian building for his sister in the middle of a forest. This building, called The Cone, is a project that eventually drives him to near madness and death.

The story comes from the 1975 novel Correction, by Thomas Bernhard, and alludes 'obliquely' to Wittgenstein's design and construction in Vienna of a house of uncompromising austerity and clarity of line for one of his sisters.

Guest curator, Rob Wilson from the Royal Institute of British Architects, asked for copies of Bernhard's Correction to be sent to a number of architects and artists, and invited them to respond to the text by contributing either existing work or by producing new sketches, maquettes or proposals. Chelsea Space was loosely divided into a dark (forest) space and a light (mountain) space depending on the responses of the invited architects and artists.