Courtauld Connects

The Courtauld

Interpreting the entire visitor experience

Exhibition Design, Graphic Design

Courtauld Connects is an ambitious capital project and programmatic initiative to transform The Courtauld’s home at Somerset House in London.

The project represents the biggest redevelopment of The Courtauld and its galleries since it first moved to its magnificent 18th century, Grade I-listed home in the North Wing of Somerset House in 1989.

Nissen Richards Studio is leading the scheme’s gallery design, signage and wayfinding, collaborating on interpreting the entire visitor experience, from initial entry off the Strand to the journey through the three levels of gallery spaces above, culminating in the extraordinary Great Room.

Our gallery designs seek to enable The Courtauld Gallery’s superlative collection to be displayed at its best, showing off the beauty of the classical architecture and scale of the rooms, whilst creating a sense of wonder for visitors, with lighting and colour serving to delineate spaces between periods and themes.

Client

The Courtauld

Location

London

Roles

Exhibition Design
Graphic Design
Signage and Wayfinding

Collaborators

Studio ZNA
Witherford Watson Mann

image: Nissen Richards Studio